Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A német tuningot lehet szeretni vagy éppen utálni, ám amikor egy autó nyomatékát 1419 Nm-ről 1100-ra kell limitálni, mert egyszerűen nincs váltó, ami kibírná a teljes kapacitást, fejet kell hajtanunk a megszállottság előtt. A Brabus Genfben leleplezett legújabb C-osztály-átirata, a Bullit még a korábbiaknál is brutálisabbra sikerült.

A németek receptjét mindannyian ismerjük: végy egy nagy motort, rakd bele, fesd az egészet matt feketére, rakj rá szárnyakat, majd ízesítsd az egészet jó sok szénszálas alkatrésszel. A Brabus pontosan ezt teszi évek óta, és a Bullit esetében sincs ez másképp. A motor az S-osztály V12-ese, ám az eredeti 5,5 helyett 6,3 literesre fúrva. Ez kerek 800 lóerőre, valamint a váltó érdekében elektromosan limitált 1100 Nm nyomatékra elég. Százra 3,7 másodperc alatt ér, és a 400 km/h-ig skálázott kilométeróra sem nagyképűség: a vége 370 körül van.

Szép számok, de az ízléstelen első lökhárítónál akad egy nagyobb probléma is. Már a Mercedes gyári csúcsverziója, a C63 AMG Black Edition sem képes levinni a Bullithoz képest szerénynek mondható erejét (510 lóerő, 620 Nm) az aszfaltra az abroncsok azonnali megsemmisítése nélkül. A kétszeres nyomaték láttán nehéz elképzelni, hogy a Brabus meghazudtolná a fizikát. Azért a hangját meghallgatnánk!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.