A legerősebb elektromos autókéhoz hasonló gyorsulásra képes a Brabus legújabb alkotása, ami ezúttal nem egy Mercedesből, hanem egy Porschéből épült. A tuningcég a 911 Turbo S-t tette még izmosabbá.

A Brabus nevéről biztosan a sokszáz lóerős Mercedesek jutnak eszedbe, de a tuningcég nem csak ezzel az egy márkával foglalkozik, hiszen Porsche és Rolls-Royce, de még jacht is is kikerül a műhelyükből. Az egyik legújabb alkotásuk a 911 Turbo S-t teszi még izmosabbá, azoknak a vásárlóknak, akik kevesellik a szériamodell 650 lóerős teljesítményét.

A 911 Turbo S már gyári állapotában is az egyik leggyorsabb sportautónak számít, 2,7 másodperc alatt rajtol nulláról százra.

A Brabus azonban a 3,8 literes biturbó hathengeres bokszermotorjának teljesítményét 650-ről 820 lóerőre, a maximum nyomatékát 800-ról 950 Nm-re növelte, amivel 2,5 másodpercre faragta a százra gyorsulás idejét.

A Porsche végsebessége is nagyobb lett egy kicsivel, a Brabus-féle 911 Turbo S 330 helyett 340 km/órával száguldhat.

Aki beéri kevesebbel is, de egyedi Porschét szeretne, választhatja a 720 lóerős, 900 Nm nyomatékú változatot, ami még mindig egy tizeddel gyorsabb a gyári modellnél, és 335 km/órával a végsebessége is nagyobb egy hajszállal.

A Brabus a Porsche megjelenését is felturbózta, a kihajtható gyári szárnyon felül még egy légterelőt szerelt az autóra,

amit megszabadított a Porsche-feliratoktól. Az elöl 21, hátul 22 colos kerekek központi kerékcsavarosak, a sportkipufogó-rendszer állítható, a sportfutóműve pedig 25 milliméterrel engedi közelebb az aszfalthoz az autót.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hallanod kell, hogyan szól a Forma–1-es motorral szerelt szupersportautó