Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bugatti manapság az elképesztő teljesítményéről és a még annál is szédítőbb áráról ismert, és ezen a téren nem szenved hiányt a Chiron legújabb limitált szériája sem, amivel a francia márka alapításának 110-edik évfordulójára emlékeznek.

A milánói születésű Ettore Bugatti 1909-ben alapította saját cégét a franciaországi Molsheimben, ami akkoriban még Németországhoz tartozott. A márka, ami a hatvanas években csaknem megszűnt, a kilencvenes évekre Romano Artioli olasz befektetővel kelt életre, de csak egy rövid ideig, majd 1998 óta a német Volkswagen-csoport része.

A 110 ans Bugatti névre keresztelt széria a márka alapításának száztízedik évfordulójára készült, és a francia trikolór színeit öltötte magára. A zászló színei kerültek az állítható hátsó szárnyra és a visszapillantó tükörre, de még az egyedi mintával hímzett ülésekre is.

A matt fekete kerekek is egyediek, mögöttük kékek a féknyergek, és a Sky View üvegtető is szériában jár hozzá.

Az alapokat a Chiron Sport adta, aminek a 8 literes W16-os motorja ugyanúgy 1500 lóerős,

de a futóművét feszesebbre hangolták, a tömegét 18 kilogrammal csökkentették, például olyan fogásokkal, hogy még az ablaktörlő is szénszálas anyagból készült.

6,1 másodperc alatt a kétszáz, 13,1 alatt pedig a háromszáz is megvan, a végsebessége legalább 420 km/óra. A limitált széria csak húsz példányban készül.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.