Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vannak olyan méregdrága karórák, amiket a luxusautók stílusa ihletett, és van a Jacob & Co. karórája, amiben egy Bugatti Chiron motorjának működő makettjét lehet csodálni.

A legdrágább karórák szerkezete igazi mestermunka, szinte már műalkotás, és ez még inkább igaz a Jacob & Co. modelljeire, amiket általában az asztronómia ihlet, de most egy autós kötődésű példányt mutatunk. A tourbillon mechanikával szerelt karórában a Bugatti Chiron 16 hengeres motorjának élethű mását építették meg.

Az 578 apró alkatrészből álló motort megforgatni az órán lévő gombok egyikével lehet. Az egyetlen különbség, hogy az óra motorjában csak két turbótöltő kapott helyet, a Bugattinak pedig négy van, de ez legyen a legnagyobb baj.

A titániumból készült házon még a márka jellegzetes patkóformájú hűtőmaszkja is helyet kapott.

A Jacob & Co. karórája pedig a legapróbb részletig személyre szabható, a motort tartó négy rugó színét is meg lehet választani.

Az 54 milliméter hosszú, 44 milliméter széles, két centi magas óra talán nem a legszebb, amit valaha láttál, de az biztos, hogy lenyűgöző alkotás. 280 ezer dollárba kerül, ez 90 millió forintnak felel meg, és nem az ára miatt nem kaphat belőle a Chiron minden vevője, hanem azért, mert míg a Bugatti szuperautójából 500-at, addig az órából csak 250 darabot készítenek.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.