A targa után kabrióként is itt az új Corvette
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Corvette régen is kapható volt nyitható tetős változatban, az újat pedig ismét csak ilyenben kapni. A kivehető targatetős után bemutatták az igazi kabriót, ami lenyitható keménytetőt kapott.

1953-ban eleve kabrióként mutatkozott be a legelső Corvette, és a nyitott tetős változatok végig kísérték a típus történetét. A legújabb generáció érdekessége, hogy középmotoros felépítésre váltott, és többek közt ez tette lehetővé, hogy eleve nyitott tetős modellként tervezzék meg. Már a kupénál is kivehető a targatető, ez itt pedig a teljesen lenyitható változat.

50 km/órás sebességig akár menet közben is. A kompozitból készült tető alapból a karosszéria színére fényezett, felárért szénszálmintás változatban is lehet kérni. Az ülések mögött üveg szélterelő hajtható fel, szintén gombnyomásra.

A nyolcfokozatú duplakuplungos váltóval szerelt Corvette ezzel három másodpercen belül gyorsul nulláról százra. A kupé gyártása 2019 végén kezdődik, a kabriót egy kicsivel később, 2020 első negyedében veszik fel a gyártásba.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.