Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A klasszikus Mustang még ma is meg tudja ihletni az autóépítőket, amiből fantasztikus izomautók születnek. A Classic Recreations műhelye engedélyt kapott a Fordtól, hogy újonnan kínáljon 1969-es Boss 429-est, és éltek is a lehetőséggel.

Mindenki tudja, hogy ha finoman modernizált Porschére vágyik, akkor a Singer adja a megoldást, ha pedig egy klasszikus Mustangot szeretnél új állapotban, akkor a Classic Recreations műhelye lehet a befutó.

A cégnél büszkék lehetnek rá, hogy a Fordtól megkapták az engedélyt és a jogokat arra, hogy az egyik legvagányabb Mustangot újonnan kínálják, így készült ez a Boss 429.

A munkához egy 1969-es Mustang eredeti karosszériájára volt szükség,

amit teljesen lecsupaszítottak, és úgy újították fel, mintha most jött volna ki a gyárból. Utána jöhet az átalakítás, ami során felkerülnek a Boss 429 változat egyedi jegyei, a nagy légbeömlős gépháztető, az új fényszórók és lökhárítók, és a kerekeket is 18 colos méretre cserélik.

Retró hangulatú maradt az utastér, de itt is mindent átépítettek,

új az alumíniumból készült kormánykerék, erősebb a légkondicionáló és az üléseket is újrahúzták a lyuggatott bőrkárpittal. Az eredeti műszerek helyett új számlapokra volt szükség, mert a Mustang Boss 429 ebben a változatában jóval gyorsabb is lett a gyárinál.

Az eredeti Boss 429-ben 7 literes V8-as dolgozott, ami a gyári adatok szerint 380 lóerőre volt képes, de a korabeli tesztek szerint simán hozta az ötszáz lóerőt is. A Classic Recreations alkotása azonban ennél is jóval izmosabb motort kapott:

A Classic Recreations autója ugyanis legalább 209 ezer dollárba, azaz 59 millió forintba kerül, és erre jönnek rá az opciók. De ha stílusos és bivalyerős izomautót szeretnél, akkor a képeket elnézve nem is kell tovább keresgélned.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.