Csak egyetlen egy ilyen Porsche 918 Spyder létezik
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha eddig csak ezüstben és Martini dizájnnal láttad a 918 Spydert, akkor most figyelj, mert a Porsche néhány igényes vevőnek egyedi kivitelt is készített a hibrid szuperautóból. Ez a példány is ilyen, amit a versenypályára szánt Weissach csomaggal rendeltek.

A 918 Spyder a legtöbb izgalmas szuperautóhoz hasonlóan limitált szériában készült, 2013 és 2015 között csupán 918 darabot gyártottak belőle, ezért az egyetlen módja a beszerzésének az, ha találsz egy ígéretes példányt használtan, mint amilyen ez is.

De ha nem akarsz beállni a sorba, és a 918 Spyder kínálat nagy részéhez hasonlóan ezüstszínű vagy Martini dizájnnal díszített autót, akkor kevés választásod marad. A németeknél eladó 16 példányból például majdnem mind ezüst vagy fehér színű.

Itt van azonban ez a 918 Spyder, ami Arrow Blue színben pompázik, és ha hinni lehet az eladónak, akkor a 918-ból ezt az egyet festették erre a színre. A szénszálas vázú kagylóülésből és a szintén szénszálas, festetlen szárnyból pedig következtethetsz, hogy nem az alapmodellről van szó.

A hozzáértő tulajdonos megrendelte a Weissach csomagot is, amit kimondottan pályahasználatra optimalizáltak. A tömege 45 kilogrammal kevesebb, mivel még több alumíniumot és szénszálas anyagot használtak hozzá, a fékekben titánium található, a kerekek pedig magnéziumból vannak.

A képeken látható 918 Spyder pedig kérdés nélkül kiváló állapotban van, hiszen alig 7000 mérföldet, egy kicsivel több, mint 11 ezer kilométert tettek meg vele, még éppen csak bejáratták. A fényezést átlátszó fólia óvja, a fekvőrendőröktől pedig a megemelhető orra védte meg.

A 918 darab közül ez az 537-es példány, amit az RM Sotheby’s májusi aukcióján kínálnak fel. Ha látni akarod, akkor a Comói-tó partjára kell menned, ha pedig a garázsodban kell tudni, akkor nem árt, ha kimeríthetetlen bankszámlával is rendelkezel, a 918 Spyder ára ugyanis egymillió eurónál kezdődik.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.