Csak 349 példány gyártását tervezték belőle, amivel a Ferrari Enzo a világ legritkább szuperautói közé tartozott, és bár később még ötvenegyet készítettek, így sem gyakori jelenség. De olyan, ahol nem takarja el fényezés a szénszálas karosszériát, csak ez az egy van.

349 példányával a Ferrari Enzo kevesek kiváltsága volt, többnyire olyan ügyfelek vehették meg, akiknek már állt egy F40 vagy F50 a garázsukban. A rengeteg érdeklődő hatására a Ferrari később még ötvenet készített belőle, majd még egy négyszázadikat, amelyet a Vatikánnak jótékonyságra ajánlottak fel. Még így is eszméletlenül ritka az Enzo, a képeken láthatóból pedig csak egy van.

Ennek az autónak az adja a különlegességét, hogy csak lakk került rá, de nem fedi el festés a szénszálas karosszériát. Nem egészen gyári, hiszen a Carrozzeria Zanasi munkája, akik az utasteret is átalakították, és vörös Alcantara kárpittal vonták be. A látható szénszálas Enzo éppen eladó, az Exotic Motors kínálatában 3,5 millió dollárért, azaz közel egymilliárd forintért keresi a gazdáját.

Fotók: Chris Palmer (via)

És ezt olvastad már?
Komoly tisztogatás jöhet a Ferrarinál, ha idén is elbukják a bajnokságot