Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Különleges története van annak az Alfa Romeónak, amire nemrég találtak egy torinói pincében. A kis szériában épített, Zagato karosszériás sportkocsi tulajdonosa meghalt, ekkor derült ki, milyen kincset rejtegetett.

Daruval emeltek ki egy veterán Alfa Romeót egy torinói ház pincéjéből, és csak most derült ki, hogy milyen értékes ritkaságról van szó. Az 1962-ben készült Giulietta SZ egy szerelőé volt, aki a pincében tárolta, ám a lift már régen elromlott, ezért nem tudta felhozni. A tulajdonos tavaly ősszel meghalt, és mivel nem volt se végrendelete, se rokona, ezért az autó az államra szállt.

A Giulietta SZ 1960-ban mutatkozott be a genfi autószalonon. Gyönyörű formáját Franco Scaglione tervezte, az alumínium karosszériát a Bertone műhelyében építették, a súlyát plexi ablakokkal és spártai berendezéssel csökkentették tovább.

az utolsó 40-et már a jobb aerodinamikájú vágott hátsóval, ami olaszul a Coda Tronca nevet kapta. A most megtalált példány még az utolsó lehet a gömbölyű hátsójú Coda Tonda szériából, és már érted, hogy miért képvisel óriási értéket. Reméljük, hogy hamarosan felújítva is megcsodálhatjuk.

(Képek: Alfa Romeo Giulia & 105-series)

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.