Finoman szólva is feltűnő kisautó tanulmányát mutatta be a Cupra, és az UrbanRebel Concept sorozatgyártásra szánt változata 2025-ben gyártásba kerülhet.

A Cupra egy sokat sejtető előzetes fotóval már jelezte, hogy nem mindennapi elektromos autó bemutatására készül. A müncheni autószalon előtt napokkal leleplezték a koncepciót, ami az UrbanRebel Concept névre hallgat, és ami azt mutatja meg, hogy egy elektromos városi kisautónak nem kell feltétlenül unalmasnak lennie.

Az aerodinamikus lökhárítókkal és a gigantikus hátsó szárnyával az UrbanRebel a versenyautók stílusát idézi.

A széles sárvédőkön és a látványos felniken kívül a tetőn lévő légbeömlő is érdekes részlet, akárcsak a tanulmányautó különleges, színjátszós fényezése és a légterelőbe integrált hátsó lámpa a megvilágított emblémával.

Az extrém külsőhöz illik az UrbanRebel technikája is, hiszen a kerekeket egy 340 lóerős teljesítményre képes elektromotor hajtja.

Már ezzel is a konszern egyik legerősebb villanyautója lenne, de a teljesítményét Boost módban 435 lóerőre lehet növelni, amivel 3,2 másodperc alatt képes elérni a százas tempót.

A tanulmányautó 4,08 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,44 méter magas, azaz

24 centiméterrel rövidebb, mint a Cupra Born, ami hamarosan kapható lesz.

Hozzá hasonlóan arra az eleve elektromos autóknak szánt padlólemezre épül, mint a Volkswagen ID.3, ID.4 és ID.5, valamint az Audi Q4 e-tron és a Škoda Enyaq iV.

Az UrbanRebel azért is érdekes, mert a Volkswagen-csoport következő elektromos városi autójának előfutára, ami 2025-ben gyártásba is kerül, persze ennél jóval szerényebb külsővel. A Cupra mellett pedig a Škoda és a Volkswagen kínálatában is megjelenik, amivel a Citigo-e és az e-up! utódja lehet belőle.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát