Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az amerikai Czinger nemrég belengette, hogy egy villámgyors hibrid szuperautó bemutatására készül, most pedig részleteket is elárultak arról, hogy mire képes a 21C, amit 3D nyomtatással építenek.

A világ leggyorsabb szuperautója címére egyre többen pályáznak, és most itt egy újabb jelentkező, ami egy kicsit eltér a többitől. Az alig egy éve alapított Czinger az idei genfi autószalonon mutatja be az első modelljét, a 21C-nek pedig több érdekessége is van. A limitált szériás sportkocsi például 3D nyomtatással készül, nagyrészt könnyűfémből és szénszálas anyagból.

A hosszúkás formájára magyarázat, hogy a középmotoros szuperautó 1+1 üléses, a vezetője középen ül, az egyetlen utasa pedig mögötte. A 21C hajtásáról egy hibrid rendszer gondoskodik, aminek a benzinmotorja egy saját fejlesztésű

A V8-as motor hétfokozatú szekvenciális váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket, és ott van még két elektromotor az első kerekek forgatására.

15 másodperc alatt eléri a 300 km/órát és meg is áll onnan, a 0-400-0 km/órához pedig csak 29 másodperc kell neki. Szenzáció lenne, ha sikerülne, ami a Chironnak 42, az Agera RS-nek 37 másodperc alatt ment.

A végsebessége 432 km/óra lesz, amivel a Czinger feliratkozhat a világ leggyorsabb szuperautói közé.

Az aerodinamikája is kivételes, 250 km/óránál 250 kg leszorítóerőt termel, de lesz egy pályára szánt változata is, amit 1218 kilogrammra könnyítettek, és a pilótája 250-es tempónál háromszor annyi, 790 kilogrammos leszorítóerővel számolhat.

A genfi premier után egy kicsit még várni kell az autóra, a pályára szánt változat 2021-ben érkezik 25 példányos szériában,

ami 530 millió forintnak felel meg. Már alig várjuk, hogy a Czinger a valóságban is megmutassa, mire képes.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.