Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Nissan-sportautók történetét indította el ez a Datsun, amit nem hagytak meg gyári állapotban, a GM-től származó V8-as motort szereltek bele.

1969-ben jelent meg a Nissan első igazi sportautója, ami Datsun 240Z néven legendává vált, nemcsak a formája, hanem a soros hathengeres motorja és a vezethetősége miatt is. Ez a példánya az első szériából származik, 1972-ben készült, és mint látod, nem maradt szériaváltozat, már a nyolcvanas években alaposan átépítették.

A 150 lóerős japán hathengeres helyére nemrég a General Motorstól származó 5,7 literes V8-as került, hatfokozatú kézi váltóval. A teljesítménye több mint 400 lóerő, képzelheted, hogyan megy vele ez a könnyű kis japán sportkocsi.

Az izmosított Datsun 240Z látványra is tökéletes,

amiről a szélesített sárvédők, az első légterelő és a hátsó szárny gondoskodik, meg a Candy Red fényezés, ami szintén nemrég került rá egy kaliforniai műhelyben, ahol felújították. A sportkocsit modernizálták is, LED-es fényszórók és érintőképernyős hifi került bele, hogy akár mindennap kényelmesen használható legyen.

A felújítás óta még száz kilométert sem ment a 240Z, ami most árverésre került a Bring a Trailer oldalán, a licitje jelenleg 9 ezer dollárnál tart, ez körülbelül hárommillió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.