Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a Knight Rider epizódjain nőttél fel, akkor biztosan érdekel, hogy David Hasselhoff még egyszer Michael Knight bőrébe bújt. Még nem a sorozat feltámasztásáról van szó, hanem egy dokumentumfilmről, ahol Hoff megmutatja, mi vált valóra KITT képességeiből.

Két éve ment híre annak, hogy David Hasselhoff több rendezőt is arról győzköd, indítsák újra a Knight Ridert, akár sorozatról, akár mozifilmről van szó. Hoff közben lelkesen elvállal minden vicces reklámot, amiben újra Michael Knightot játszhatja:

Most ennél egy fokkal komolyabb szerepről van szó: a History tévécsatorna dokumentumfilmjéhez újra KITT volánja mögé pattant, de ezúttal azért, hogy megmutassa, mi vált valóra a fekete szuperautó képességeiből.

Mondunk is 5 dolgot, amit KITT képességeiből már a hétköznapi modellekben is megtalálsz.

Önvezető mód. A teljesen autonóm járművek kora még messze van, de nincs olyan autógyár, ami ne dolgozna rajta. Az Autopilot mód még csak emberi felügyelet mellett működik a Teslákban, de az új Smart Summon funkció, amivel az autó odagurul hozzád a parkolóból, éppen olyan, mint amikor Michael hívta a pajtit.

Kamerák és szenzorok. Az önvezető üzemmódhoz elengedhetetlenek a különféle érzékelők, ezekből már tucatnyi van a mai típusokban is. KITT is fel volt szerelve például éjjellátó kamerával, amit manapság a prémiummárkák típusai mellett a Peugeot 508-ban is megtalálsz.

Hidrogénhajtás. Az alternatív hajtású autók közül jelenleg az akkumulátoros elektromos típusok a legmenőbbek, de néhány gyártó, például a Toyota és a Hyundai nem tett le az üzemanyagcellás megoldásról sem. Hozzájuk hasonlóan (az egyik részben legalábbis) KITT is hidrogént fogyasztott, bár turbinamotor hajtotta, míg a mai típusokat elektromotor viszi előre.

Okosóra. Mennyire menő volt, amikor Michael a karórájáról hívta KITT-et, és az okosóra ma már egyáltalán nem számít különlegességnek. Újabban még az autókkal is össze lehet kötni, a magyar gyártású Mercedes CLA például annak megfelelően állítja be az utastér hangulatát, hogy milyen adatokat kap a pulzusodról.

Mesterséges intelligencia. Arra még várnunk kell egy kicsit, hogy az autónk olyan szellemesen vágjon vissza, mint KITT, de a legtöbb új típusban már van megszólítható virtuális asszisztens, az okostelefont a kocsihoz kapcsolva pedig Sirivel is beszélgethetsz.

hogyan forradalmasította az autógyártást, és az előzetese alapján mindent beleadott a szerepbe.

A David Hasselhoff: Legendás sportkocsik című műsort a History csatornán november 19-én 21 órakor láthatod, és ha lemaradsz róla, legalább háromszor ismétlik.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.