Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Porsche 904 Living Legend a tervek szerint mindössze 900 kiló lett volna, így elég lett volna bele egy V2-es motorkerékpár-motor.

A Volkswagen 2002-ben kezdte fejleszteni egyliteres fogyasztású csodaautóját, a VW XL-1-et. A Porsche dizájnerei figyelmét is felkeltette a projekt, de őket nem a picurka dízelmotorral elérhető rekordfogyasztás lehetősége érdekelte, hanem inkább a szénszálerősítéses műanyagból készült önhordó karosszéria. Feltették magunknak a kérdést: milyen lenne az az utcai Porsche, amit egy ilyen könnyű és merev szerkezettel építenének meg? Ilyen:

Az apró, könnyű, minimalista sportkocsi alapformája nagyon idegen minden utcai Porschétől, első pillantásra inkább talán a Ferrari Dino modern újragondolásának tűnik. Pedig a kocsi a nevét is egy klasszikus Porschéről kapta. Így nézett ki az 1963-as 904-es modell:

A 2013-as új 904-es koncepció, a 904 Living Legend egy eleme viszont átment a mai széria-Porschékbe. A tanulmányautó fénycsíkkal összekötött hátsó lámpáiból mára általános Porsche-dizájnelem lett.

A Porsche formatervezői a kecses kis testbe az utascella mögé egy V2-es motorkerékpár-blokkot álmodtak. Ez megint csak nem igazán hagyományos porschés dolog, de a pehelykönnyű sportkocsinak az is elég lett volna ahhoz, hogy menjen is úgy, mint ahogy kinéz.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.