Nem ez az első alkalom, hogy híres autóépítők gépeit hozzák el Budapestre a legnagyobb autókiállításra, de az AMTS idén egy igazi nagyágyút vonultat fel: a világ egyik legszebb és legismertebb épített autója is ott lesz.

Az utóbbi években az ország legnagyobb autókiállításává nőtte ki magát az Automobil és Tuning Show, ahol idén május végén a tuningautóktól kezdve a veteránokon, driftautókon és off-road gépeken át a legújabb modellekig mindent megtalálsz, ami érdekel. Az idei show sztárja egy olyan autócsoda lesz, amit nemcsak itthon, de még a régióban sem állítottak ki eddig.

A svédországi Powered By Johan műhelyének eddigi legdurvább építése a Dodge Charger RTR, ami öt év alatt, 15 ezer munkaórával készült el egy eredetileg ’68-ban gyártott autóból. Az elkészülése óta számos díjat nyert Európában és az Egyesült Államokban,

a tengerentúlon igazi kultuszt épített maga köré, még a nagy autórajongó Joe Biden és Jay Leno is gratulált hozzá.

A gyárilag is ultradögös karosszériát a legapróbb részletéig átalakították, megnyújtották, szélesítették, hogy a légrugós futómű teljesen rá tudja engedni a látványos autót az elöl 22, hátul 24 colos kerekekre. A motorja is hihetetlen, ugyanis

egy Dodge Viper V10-esét kapta meg az autó, két turbóval, bőven 1000 lóerő feletti teljesítménnyel.

A koronát a vörös, fekete, ezüst és arany árnyalatokból egyedileg kevert Viking Blood fényezés teszi fel a letisztult karosszériára, minden fényviszony mellett más színűnek láttatva az autót. A Charger RTR-t az idei AMTS-en, a Hungexpón az A pavilonban nézheted meg május 27-29. között, több száz hazai és külföldi tuningolt autóval együtt.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mi ez a furcsa autócska, ami rekordot döntött a goodwoodi pályán?
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő