A SpeedKore műhelyéből eddig is egészen elképesztő izomautók kerültek ki, de képesek voltak feljebb tenni a mércét a Halálos iramban 9-hez készült középmotoros Dodge Chargerrel.

A legutóbb akkor hallottunk a SpeedKore nevét, amikor bemutatták azt a csupa szénszálas anyagból épült, 1000 lóerős Dodge Chargert, amit Kevin Hart rendelt tőlük.

Most egy még ismertebb arcnak készítettek izomautót: Dominic Toretto hajtja ezt a fantasztikusan kinéző Chargert a Halálos iramban 9-edik részében.

Lehet, hogy a film már messze elrugaszkodott a realitástól, de Dominic autója nagyon is valóságos, a SpeedKore ugyanis egy teljesen működőképes példányt is épített belőle.

A Hellacious névre keresztelt Charger érdekessége, hogy a Hellcat-motorját nem a hosszú orrában, hanem az ülések mögött hordja.

A SpeedKore egy speciális segédkeretet épített, ebbe szerelték a 6,2 literes, kompresszoros V8-as erőforrást, aminek a teljesítményén ezúttal nem változtattak: a gyári 707 lóerőre és 881 Nm-re képes.

A váltója azonban nem széria, hanem a Lamborghini Gallardo hatfokozatú kézije, ami a hátsó kerekekre továbbítja a hajtást.

A 18 colos kerekek központi csavarosak, mögöttük elöl hat-, hátul négydugattyúsak a fékek, a kézifék pedig hidraulikus.

Az eredeti karosszériából csak a tetőt tartotta meg a Charger, az egészet szénszálas anyagból formázták újra,

és matt feketére festették le, míg a belső teret kagylóülésekkel és bukócsővel tették érdekesebbé, a nyitott kulisszás váltó elképesztően menő.

Ha a Halálos iramban 9-edik epizódja fel is vet jó néhány kérdést, Dominic Toretto autóját kérdés nélkül a garázsba állítanánk!

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, teljesen elektromos hajtású M-es modellt tesztel a BMW