Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sok rekordot döntöttek már a Nürburgringen, de még mindig akadnak olyan ötletek, amiket érdemes valóra váltani. A legutóbb driftelve mentek végig a több mint húsz kilométeres pályán egy erre a célra épített 900 lóerős Mustanggal.

Vaughn Gittin Jr. driftbajnok nagy álma volt, hogy egyszer végig keresztben is teljesíti a Nürburgringet, és ezt most végre megtehette. A Nordschleifén ugyanis tilos driftelni, néhányszor előfordult már, hogy valaki keresztbe csapta a gépet, de olyat még sosem, hogy az egész pályát kilinccsel előre teljesíti, ez az első alkalom.

A spéci futómű és a 65 fokra növelt kormányozhatóság mellett erről a kompresszorral szerelt 5 literes V8-as gondoskodik, ami a beállítástól függően legalább 700, de akár 900 lóerős is lehet. Vaughn számára ezért nem jelentett gondot elérnie vele a 240 km/órát.

Akadtak izgalmas pillanatok a rekorddöntés során.

A pilóta szerint a legőrültebb manőver az ugratás volt, mert rögtön a landoláskor keresztbe kellett fordítania az autót, hogy bevegye az utána következő kanyart. A kedvenc pillanata pedig az volt, amikor a felcsapódó kavicsok telibe találják a kamerás drónt.

Már csak ezért is érdemes megnézned a háromperces videót, amin se beszéd, se zene nem vonja el a figyelmet a kompresszoros Mustang mennyei hangjáról.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.