Látványos reklámot eszeltek ki a Mercedesnél a G-osztály negyvenedik születésnapjára. A nemrég bemutatott vadonatúj modellt felvitték egy hatalmas gát oldalára Argentínában, és úgy autóztak vele, mintha nem vonatkozna rá a gravitáció.

Az 1979-ben bemutatott G-osztály éppen a terepjáró-képességeivel vált legendává, és ezzel a tudásával a legújabb generációja is kiemelkedik a többi közül.

A Mercedesnél ezért egy olyan filmet forgattak a típus negyvenedik születésnapjára, amiben úgy tűnik, mintha a G-osztály a legnagyobb nyugalommal autózna egy gát oldalán.

A helyszín Argentína, a San Juan folyón található Punta Negra gát, ami 100 méter magas és 700 méter széles, 2015-ben adták át.

A mutatványhoz persze rengeteg előkészületre volt szükség, és a Mercedesnél azt is megmutatták, hogyan készül egy ilyen reklám. A werkfilmen látszik, hogy az autót daruval emelték a helyére, komoly kábelezésre és kaszkadőrökre is szükség volt, de ez sem hagy kétséget bennünk a G-osztály terepjáró-képességeit illetően.

Ha pedig már ott jártak, akkor elég jól sikerült képeket lőttek az új G-osztályról:

Budapesten is meredek helyre vitték fel a Mercedes terepjáróját:

És ezt olvastad már?
A tavalyi év legkülönlegesebb Rolls-Royce-extrái és extra Rolls-Royce-ai