A "kié nagyobb?" verseny végül döntetlennel ért véget.

Az új hidegháború eddigi leglátvanyosabb összecsapását két bámulatosan lenyűgöző nevű hajó, a USS Chancellorsville cirkáló és az Admiral Vinogradov romboló hozta össze pénteken, a Fülöp-szigetek közelében.

U.S. Navy on Twitter

BREAKING: #USNavy has released video of #USSChancellorsville being forced to maneuver to avoid collision, after #Russian destroyer Udaloy I made an unsafe and unprofessional approach in the Phillippine Sea, June 7th. (2/2) https://t.co/bM9ZHuYSUM

Az amerikaiak szerint a konfliktusban az orosz romboló volt a hunyó, ami egy veszélyes manőverrel 15 méterre megközelítette az amerikai cirkálót. Nem túl meglepő módon az oroszok szerint éppen fordítva történt, a veszélyes szituáció teljes mértékben az amerikai hajó hibája, ami az Admiral Vinogradovval merőlegesen haladva egyszercsak "ráhúzta a kormányt" az orosz hajóra.

U.S. Navy on Twitter

BREAKING: #USNavy has released video of #USSChancellorsville being forced to maneuver to avoid collision, after #Russian destroyer Udaloy I made an unsafe and unprofessional approach in the Phillippine Sea, June 7th. (1/2) https://t.co/HpmAMtYraS

Az amerikai haditengerészet által közzétett videók amúgy betekintést nyújtanak a tengerészek hétköznapjaiba is, ugyanis tisztán látható, hogy több orosz matróz is egy szál gatyában napozik a hadihajó fedélzetén. Megértjük, a Fülöp-szigeteken mi is ezt tennénk.

És ezt olvastad már?
Két év alatt kétmillió forinttal drágultak a használt autók