Kéne egy régi 4-6-os villamos otthonra? Vegyél a Vaterán!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Akár nosztalgiázni szeretsz, akár üzleti terveid vannak, egy Ganz CSMG igazán egyedi eszközként vagy helyszínként segíthet örömöt és bevételt szerezni. Könnyebben a tiéd lehet, mint hinnéd!

Ha korábban beírtad a Vatera keresőjébe, hogy villamos, általában régi villamosjegyekkel és mindenféle villamos gépekkel foglalkozó könyvekkel telt meg a találati lista. Ezentúl más lesz a helyzet: a BKV megállapodott az aukciós portállal, hogy májustól minden 500 ezer forint értéket meghaladó ingóságát ott árverezi el.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az otthoni foteledből vehetsz például egy legendás budapesti villamost, aminél menőbb hirtelen eszünkbe sem jut.

Ganz csuklós villamosok a BKV Zrt.-től

Tömegközlekedési eszköz

Május 18-ától öt Ganz csuklósra, magyarul régi körúti villamosra licitálhatsz. A kikiáltási ár 1,48 millió forint, vagyis egy centi kb. annyiba kerül, mint egy korsó sör – komolyan, egy konténeres robogót nem kapsz ennyiért!

Nem győztünk meg?

Ha felhajtják az árát, akkor csak három kilót, de az se rossz.

Miután egyértelművé vált, hogy nem nagyon van nagyobb biznisz mostanában a Kárpát-medencében, esetleg azért eszedbe juthat: oké, lesz egy szuper(ált) villamosom, de mit csináljak vele?

Szinte bármit. Nem indíthatsz maszek járatot, ha találsz egy szimpatikus sínpárt, csinálhatsz viszont belőle presszót, kocsmát, büfét – food tram, majd hívj meg minket egy bambira, ha kölcsönveszed a kifejezést –, gyerekjátszót, felnőttjátszót, nyaralót, tényleg csak egy kis fantázia kell. Mi is gondolkodtunk egy kicsit, ezek ugrottak be:

Házimozi a kertben

Az ülések adottak, egy lapostévé kell a szerelvény egyik végére, ha meg már ott az áram, mi biztos beraknánk még egy hűtőt is. Óriási élmény lehet saját villamoson nézni például a Moszkva teret!

Nappalidísz

Talán a majdnem 27 méteres kocsi kilógna kicsit, de ha a fülke befér, és hangulatvilágítássá alakítod a fényszórót és az indexeket, azzal kúlságban nem tud versenyezni semmilyen márványkandalló.

Airsoft/Paintball pálya

Egy faldarab vagy egy kis domb is stratégiai játékká nemesíti a kívülről csak lövöldözésnek látszó airsoftot vagy paintballt. Mivé teheti akkor egy ajtókkal, ablakokkal, ülésekkel teli villamos?

Levélnehezék

Ezt nem kell túlmagyarázni: hurrikán, földrengés, tökmindegy, a frizura már nem tart, de a levél még mindig a helyén marad.

Szabadulószoba

Milyen kódot tudsz összerakni a viszonylatjelző tábla felirataiból? Melyik kapaszkodót kell elfordítanod a megfejtésért? Mi rejlik a magas padló alatt? Csak csapatmunkával, feladatok során túljutva lehet üzembe helyezni a lyukasztót, mielőtt jön az ellenőr!

Retromúzeum

Imádod a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek holmijait, sőt, kezdik is szétfeszíteni a lakásod, garázsod, sufnid? Akkor kellene nekik valamilyen tágas, egyszersmind stílusos tárolóhely? Agyalhatsz bármeddig, egy Ganz CSMG-nél jobbat úgysem találsz!

Te mit kezdenél egy Ganz csuklóssal?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.