Elegük lett a belgáknak a lehúzódásra képtelen autósokból
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A belga parlament egyhangúlag duplázta a büntetésüket.

Az autópályán közlekedés legidegesítőbb, legbunkóbb és legveszélyesebb résztvevői azok, akik kétméteres követési távolságot tartva villognak, vészsávban autóznak, cikáznak, és ha valami nem tetszik nekik, akkor befékeznek. Mindannyian láttunk már ilyeneket, a legfinomabb gondolatunk ilyenkor az, hogy örökre vegyék el a jogosítványukat.

A második csoportba tartoznak azok, akik úgy csinálnak, mintha ki lennének tiltva a külső sávból. Vagy azt gondolják, hogy az a kamionoké, vagy azt, hogy nekik is annyi joguk van, mint a gyorsabb, drágább autóknak – a lényeg, hogy akkor húzódnak le, ha a lehajtásra készülnek, pedig

A belgáknak elegük lett belőlük: az eddigi 58 eurós büntetés 116-ra duplázták (kb. 37 ezer forint), és ugyanennyit kell fizetniük azoknak is, akik az ilyen autósokat jobbról előzik.

(A belga La Libre című napilapban megjelent hírt szemléző MTI a háromsávos autópályák középső sávjában haladókról írt, az eredeti forrásban is „centristák” szerepelnek – a legbelső sávban tartósan autózás, úgy látszik, arrafelé ismeretlen jelenség.)

Magyarországon is szigorúbban kellene büntetni/ellenőrizni azokat, akik nem húzódnak le az autópályán?

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.