A Sony előjött a 2020-as CES talán legnagyobb meglepetésével: bemutatták a Sony Vision-S-t, ami a cég saját elektromos koncepcióautója.

Ami egyelőre inkább a cég erősségeit bemutató PR-bomba, mint valós piaci termék. A prototípus 33 különböző érzékelővel van felszerelve, melyek folyamatosan monitorozzák azt, mi történik a külvilágban és a jármű belsejében egyaránt. A Vision-S egy igazi széles képernyős álom, ami mindig online, felismeri a benne ülőket, az audio rendszer pedig 360 fokban szórakoztat, jelentsen ez bármit is.

A beltér elképesztően high-tech érzetet kelt

Az erőforrást a Magna nevű cég tervezte, a Sony pedig azt állítja, hogy ugyanez a rendszer minimális változtatásokkal alkalmas lesz később akár SUV-k meghajtására is. A gép formavilága leginkább a Porsche modelljeire hajaz, de nem vitatkozunk veled, ha te mást is belelátsz.

A Sony vezére, Kenichiro Yoshida hangsúlyozta, hogy cége elkötelezett az autózás jövője iránt, de a konferencián nem válaszolt kérdésekre, így azt sem tudjuk, mikor lépnek piacra saját elektromos autójukkal... ha ez egyáltalán megtörténik valaha.

Itt csemegézhetsz a Vision-S-ről készült hivatalos képekből:

A Youtube-ra felkerült még két ínycsiklandó videó az autóról. Az egyik magát a kocsit...

...a másik inkább az életérzést hivatott megmutatni:

Reméljük, hamarosan többet is megtudhatunk erről az izgalmas projektről!

A Sony konferenciáján egyébként címszavakban szó esett a PlayStation 5-ről, és megmutatták a gép logóját is. A japán cég színpadi szereplésének összefoglalóját itt megnézheted.

És ezt olvastad már?
Két év alatt kétmillió forinttal drágultak a használt autók