Az amerikai Rivian tisztán elektromos hajtású pick-upja már többször megmutatta, mire képes terepen, de alighanem most állították az eddigi legnagyobb kihívása elé.

Hell’s Gate, azaz a pokol kapuja a neve annak a sziklaképződménynek, ami az Egyesült Államokban, Utah állam Moab sivatagában található, és elég csak ránézni, hogy megértsd, miért kapta ezt a nevet. A természet alkotta off-road pályán már több terepjáró megmutatta, mire képes, de most először keltek át rajta teljesen elektromos hajtású autóval.

A Rivian pick-upját küldték fel a „pokol kapuján”, és az amerikai cég elektromos autója magabiztosan állta a kihívást.

A sziklák meghódításáról készült felvételen látszik, hogy adóvevőn keresztül segítették a sofőrt, akinek egyszer egy kis korrigálásra is szüksége volt, máskülönben a vadonatúj pick-up valószínűleg az oldalára borult volna.

A teljesítménye mindenesetre bőven elegendő volt, a Rivian négy kerekét ugyanis összesen 835 lóerőre képes elektromotorok hajtják.

Az elektromos pick-upnak a 45 fokos emelkedő sem jelent nehézséget, elöl 34 fokos, hátul 29,3 fokos terepszöggel rendelkezik. A legutóbb a gázlómélységét tették próbára, amikor egyméteres vízen hajtottak át vele.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ilyen bizarr F1-balesetet talán még sosem láttunk szabadedzésen, futamon már inkább