Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem ez az első modernizált klasszikus Mini, és nem is az első elektromos hajtásúvá alakított változat, de az első, amit meg is lehet venni. A brit Swindon Powertrain által fejlesztett kisautó élhető paraméterekkel, de elképesztő áron kínálja a stílusos kisautót.

Korábban maga a gyártó készített egy teljesen használható, tisztán elektromos hajtású változatot az 1959-től az ezredfordulóig gyártott klasszikus Mini egyik késői példányából.

Sajnos már a bemutatóján leszögezték, hogy ne is számítsunk rá, nem fogják felvenni a kínálatba, inkább csak a hamarosan érkező elektromos új MINI előzetesének szánják.

egy brit cég mutatott be egy olyan átépítést, ami limitált példányszámban megvehető lesz. A Swindon Powertrain különféle hajtásláncok fejlesztésével foglalkozik, ők kínálják a kisautót Swind E Classic Mini néven.

Az elektromotorja 109 lóerőre képes, az akkumulátora 24 kilowattórás, amivel nagyjából egy előző generációs Leaf paramétereinek felel meg. A Mini azonban jóval könnyebb nála, csak 80 kilóval lett nehezebb a benzinmotorosnál, így is csupán 720 kilogrammot nyom.

A benzinmotor kiszerelésével sokat javult a súlyelosztása, ami fokozza a gokartszerű vezetési élményt, és további járulékos előny, hogy a benzintank kiszerelésével 200 literesre nőtt a csomagtartó.

A felszereltségét is modernizálták, szériában jár a fűthető bőrülés és az USB töltő, felárért szervokormány, klímaberendezés, navigáció és nyitható vászontető is kérhető.

Még mielőtt megrohamoznád a céget, hogy holnaptól elektromos Minivel járj, le kell törnünk a lelkesedésed, mert a Swind E Classic Mini összesen csak 100 példányban készül. Az ára pedig a limitált példányszámú autókhoz méltón jelentős, 79 ezer angol font, azaz 28,5 millió forint, tehát körülbelül Tesla-áron lehet a stílusos brit villanyautót választani.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.