Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Kamaz nevéről biztosan nem egy elektromos hajtású városi kisautó jut eszedbe, pedig éppen ilyet mutatott be a minap az orosz márka.

Nem ez lenne a Kamaz első kisautója, hiszen a nyolcvanas években a Lada által tervezett, és a Samara félbevágott motorjával bemutatott Oka éppen a Kamaz üzemében került gyártásba 1988-ban. A megfizethető kisautót egészen 2008-ig készítették, még elektromos hajtású változata is volt, egy feltöltéssel 100 kilométeres hatótávval.

Most egy hasonló kategóriájú autót készített a Kamaz a szentpétervári műszaki egyetem kutatóinak és diákjainak tervei alapján.

erre a méretein és egyszerű felépítésén kívül a sérülés esetén könnyen cserélhető karosszériaelemek is utalnak.

amivel 6,7 másodperc alatt gyorsul százra, és 150 km/órás sebességet érhet el. A 33 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 250 kilométer a hatótávolság, a 6 órás töltési idő villámtöltéssel húsz percre rövidíthető.

A Kama-1 érdekessége a kormánykerék közepére szerelt színes képernyő, a kiskocsit már felkészítették a 3-as szintű önvezetésre, és állítólag mínusz 50 Celsius fokos hidegben is működőképes. Mint minden orosz prototípusnál, ezúttal sincs információ a sorozatgyártás indulásáról, ha egyáltalán elindul.

(Képek: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.