Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Érdekes eset Pest megyéből.

Rosszak a baleseti statisztikák, ezért a rendőrség a szokottnál is többet méri a sebességet, mivel a gyorshajtás a balesetek legfőbb oka. (Leírtuk már néhányszor, de megtesszük ismét: általában a relatív gyorshajtás a baj, amikor a sebességhatáron belül, de az adott helyzetben mégis túl gyorsan megy valaki – ezt pedig nem szűri ki a traffipax.)

A fixen telepített vagy az út szélén álló rendőrautóból végzett sebességmérés mellett van egy, a gyorshajtók számára sokkal félelmetesebb módszer: amikor civil, tehát megkülönböztetés nélküli, a forgalomban haladó rendőrautóból traffiznak. Ez történt Pest megyében is: 60 ezer forintra és négy pontra büntettek ez alapján egy autóst, aki 30-as tábla hatálya alatt 90-nel ment – írja a 24.hu.

A kétségtelenül szabálytalan autós fizetett – de elkérte az eset dokumentumait, többek között a jelzés nélküli rendőrautóból készült videofelvételt is, ami ugye bizonyító erejű, hiszen a bírságot is ez alapján szabták ki. A felvételen pedig az látszik, hogy

Ez pedig éppen a megkülönböztető fény- és hangjelzés miatt szabálytalan, ezért az autós – a dokumentumok alapján – feljelentést tett a rendőr ellen. Az eljárás jelenleg is folyik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: 24.hu. A nyitókép illusztráció, forrása a Police.hu)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.