B. Zoltán szerint ez mindennapos szituáció, a rendőrök szerint nem.

A gyanú és egy fedélzeti kamera tanúsága szerint egy Audi R8 vezetője 2020. május 27-én kora reggel az M0 autóúton közlekedve „indokolatlan fékezésre és irányváltoztatásra kényszerített egy vele azonos irányba közlekedő járművet”. A rendőrök hamar azonosították a sofőrt, a 43 éves B. Zoltán, aki azt mondta, a másik járművet lassúsága miatt jobbról megelőzte, mire annak vezetője dudálással és villogással adott hangot nemtetszésének, ezért B. belassított, kihúzódott, és mivel a mutogatás nem maradt abba, az esetleges problémát a megállást követően személyesen akarta tisztázni.

A gyakorlatban – ahogy a videón is látszik – nyugodtan használhatjuk a „befékezett” és „leszorította” kifejezést, és említést érdemel a B. Zoltán által az ablakon kilógatott játékigazolvány is. Előállításakor a férfi ugyan emlékezett a történtekre, ám – a rendőrség közleménye szerint –

Kihallgatásakor elismerte tettét és sajnálkozását fejezte ki, ugyanakkor hozzátette, a másik sofőr provokálta. B. Zoltán ellen a további eljárást közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Dunakeszi Rendőrkapitányság.

Ebben az esetben is jól jött a fedélzeti kamera, ebben a cikkben szedtük össze a vele kapcsolatos tudnivalókat:

(Forrás: Police.hu)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.