Elon Musk igazi autórajongó, amit az is mutat, hogy miután meggazdagodott a PayPalból, egy McLaren F1-et vett magának. A következő videóban pedig elmeséli, hogyan törte össze.

Ma már a Tesla jut eszedbe Elon Musk nevéről, de ez a történet abból az időszakból való, amikor a lángeszű vállalkozónak még nem volt saját autómárkája. A kilencvenes évek végén, amikor a PayPal felfuttatásával nagyobb vagyonra tett szert, valóra váltotta az álmát, és beszerzett magának egy McLaren F1-et. Amit aztán össze is tört.

Elon nem csak a garázsban tartotta a McLarent, hanem azzal járt Los Angeles és San Francisco között, több mint 17 ezer kilométert tett bele. Egyszer a PayPalt alapító társával, Peter Thiellel együtt tartottak egy találkozóra, amikor szóba került, hogy mire lehet képes a szuperautó. Elon ekkor mondta azt, ami az utolsó mondatok közt is toplistás:

Ezt figyeld!

Nagy gázt adott, és sávot is váltott egyszerre, ami a 640 lóerős és hátsókerék-hajtású, de kipörgésgátló nélküli McLarenben végzetes hiba volt. Az autóval megpördültek, majd egy padka megdobta őket, és úgy értek földet, hogy kiszakadt a futómű, és az ablakok is betörtek. Elon ekkor kiszállt, és csak annyit fűzött hozzá:

A legjobb, hogy nem is volt biztosítva.

A baleset még 2000-ben történt, és már annak is hét éve, hogy Elon az egészet egy talkshowban elmesélte, ezért most már tudjuk, hogy a terveit annyira azért nem viselte meg a fiaskó.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Az autótörténelem tíz legizgalmasabb Volvója
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!