Elvis Presley esküvői ajándéka volt ez a Lincoln Continental
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elvis Presley az esküvőjére kapta a menedzserétől ezt az egyedi karosszériás Lincoln Continentalt, amit családi autóként is használt. Az állapota nem a legjobb, ennek ellenére sokat ér.

A Lincoln Continental inkább jut eszedbe az Egyesült Államok elnöki autójaként, pedig Elvis Presley is ezt a típust kapta az esküvőjére.

Elvisnek az élete során több száz autója volt, megfordult nála több Cadillac és Lincoln, Mercedes és Rolls-Royce, még BMW 507-ese is volt, de ezek nagy részét elajándékozta. A képeken látható Continental talán a legkevésbé emlékezetes az összes közül, pedig ez volt Elvis első családi autója.

Az ifjú házas Priscilla és Elvis Presley a saját repülőgépükre szállnak fel a Las Vegasban tartott esküvőjük után

1967-ben házasodott össze Elvis Presley és Priscilla Beaulieu, és ezt a limuzint az énekes menedzsere, Colonel Tom Parker ajándékozta az ifjú párnak.

A menedzser nem is választhatott volna jobb autót, mint a 7,6 literes V8-assal szerelt csatahajót, amire a Lehmann-Peterson műhelyében építettek egyedi karosszériát.

A Continental a nyolcvanas években James Petrozzini gyűjteményébe került, és a története innentől is érdekes. A tulajdonos nem csupán a garázsában őrizgette, hanem gyakran szállította vele az üzleti partnereit, hogy jó benyomást tegyen rájuk.

Az utasok a hátsó fotelekből külön állítható légkondicionálónak és rádiónak örülhettek.

De még ebben az állapotában is nagyon értékes, amit igazolt az is, hogy 2019-ben 165 ezer dollárt, azaz közel ötvenmillió forintot fizettek a porlepte és hiányos Lincolnért.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.