Finoman szólva sem nevezhető ideálisnak az, ahogyan tárolták a ’65-ös Corvette-et, pedig ez a garázsban felhalmozott szemétkupac az amerikai sportkocsi ritka, és ezért értékes változatát rejtette.

A pajtákban talált ritkaságok sorát gazdagítja ez a ’65-ös Corvette, de a sportkocsit előbb nemcsak a portól, hanem a több évtized alatt felhalmozott lomoktól is meg kellett szabadítani. Az ohiói garázsban annyira be volt temetve, hogy egyáltalán nem látszott ki alóla, ezért a kaput felnyitva nem is sejtették, hogy micsoda kincset rejt ez a szemétkupac.

A Corvette második generációjáról van szó, amit 1962-ben mutattak be, és

Nem volt túl népszerű ez az opció, mert 1965-ben jelent meg a 6,5 literes, 425 lóerős V8-as modell is, ami ráadásul olcsóbb is volt nála, ezért a befecskendezéses modellből csak 711 példány kelt el, mielőtt kikerült a kínálatból, és csak a nyolcvanas évek elején jelent meg újra.

és most sincs több 47 ezernél, ami 75 ezer kilométernek felel meg. Sok állás után nem indítható, de a szállítást végző tréleres szerint a saját kerekén gurult fel a vontatóra, ami némi reményt jelent a felújításához. Az ohiói Phil Stalling Classic Cars most 50 ezer dollár körüli áron kínálja, de ennek kétszeresét is érheti a Corvette ritka változata.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon