Ez az új Mazda sportkocsi túl jól néz ki ahhoz, hogy ne váljon valóra
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mazda legendás sportautója volt a Wankel-motoros RX-7, amit egy négyajtós utód követett, majd lekerült a kínálatból. Most egy grafikus azt mutatja meg, milyen lenne, ha a Mazda feltámasztaná a típust.

1978-ban mutatták be, és három generáción keresztül egészen 2002-ig készült az RX-7, a Wankel-motoros sportkocsi, aminek a kifutó változata dupla turbóval már 280 lóerőre volt képes. A Mazda ekkor egy rendhagyó utódot tervezett neki, a hátrafelé nyíló hátsó ajtókkal szerelt, még mindig Wankel-motoros RX-8-at, majd a sportkupé eltűnt a japán márka kínálatából.

Sportautónak jelenleg is ott az MX-5, ami kiváló szórakozást nyújt, de

Még a gyáriak is készítettek erre utaló tanulmányautót, 2015-ben az RX-Vision, 2017-ben a Vision Concept is annyira fantasztikusan nézett ki, hogy igazán sajnálhatjuk, amiért csak koncepció maradt belőlük.

Most egy grafikus, Enoch Gonzales képzelte el, milyen lenne, ha a Mazda a jelenlegi stíluselemeivel élesztené fel a Wankel-motoros sportautót. Az új RX-7 arányai tökéletesek lettek, és jól mutat rajta a Mazda3-ról ismerős hűtőmaszk és fényszóró szűkebbre szabott változata. Ha nem is éppen ebben a formában, de reméljük, hogy lesz még valami a sportkupé terveiből.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.