Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miért nem akkor jön a hókotró, amikor esik a hó? Miért nem azt az utat takarítja, ahol éppen járok? Ezekhez hasonló kérdésekre ad választ a Magyar Közút gyorstalpalója a hóeltakarításról.

Nem láttam egy hókotrót sem. Vagy láttam, de felemelt ekével ment, és nem is szórt sót. Az ehhez hasonló leggyakoribb kommenteket szedte csokorba a legutóbb a Magyar Közút, amikor posztolta a róla szóló mémeket.

Most egy ennél informatívabb gyorstalpalóval készültek, hogy megértsük, miért nem akkor jön a hókotró, amikor úgy érezzük, hogy szükség lenne rá.

A kétperces filmből kiderül, hogy hány munkagépe van a közútkezelőnek, hol és milyen rend alapján avatkoznak be, milyen utakat kezel a társaság, és milyen gyakran avatkoznak be azokon az utakon, ahol járunk. Ha maradt még kérdésed, akkor a Magyar Közút honlapján válaszolják meg, és mivel minden munkagépet GPS jeladóval szereltek fel, egy interaktív térképen azt is visszanézheted, hol jártak a gépek az elmúlt 24 órában.

A következő napokban az ország nagy részén várható havazás, illetve sok térségben extrém hidegre, és viharos szél miatt hófúvásra kell készülni, ezért arra kérnek minden közlekedőt, hogy még utazás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról az Útinform honlapján. A közlekedési információkon kívül érdemes az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalát is követni.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.