Ezzel akarják lenyomni a 6-os BMW-t és a Mercedes CLS-t
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem is gondolnád, hogy honnan érkezik a négyajtós luxuskupék legújabb kihívója, amit egyelőre GT néven csiszolnak, természetesen a Nürburgringen.

Már öt éve annak, hogy a Kia letette az asztalra ezt az autót. Nem elég, hogy a simán csak GT Concept névre keresztelt tanulmány elég futurisztikusnak néz ki, de a koreaiak azt ígérték, hogy meg is valósítják.

Közben eltelt az öt év, és a Kiánál nem ültek ölbe tett kézzel: már a tesztköreit futja a Nürburgringen a még mindig csak GT néven emlegetett autó prototípusa. A négyajtós luxuskupé ellenfelei közé elvileg az Audi A7 Sportback, a BMW 6-os Gran Coupé és a Mercedes-Benz CLS sorolható.

Nem túlzás ez egy kicsit? Talán nem. A GT fejlesztésén ugyanis az az Albert Biermann dolgozik, aki előző munkaadójánál, a BMW-nél a 431 lóerős M4 Coupé születését felügyelte. Az új Kiáról pedig sokat sejtetően elmondta, hogy nem véletlenül lesz hátsókerék-hajtású…

Ennek fényében máris másképp hangzik, hogy a Hyundai-Kia közös fejlesztésű 3,3 literes, turbós V6-osát is megkaphatja a GT, az eredetileg 380 lóerős teljesítményét pedig bőven lehet még feljebb tornászni. Mikor lesz végre kész? A hírek szerint jövőre már a GT sorozatgyártású változatát leplezik le.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.