Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Nissan már korábban elárulta, hogy egy sportkocsin dolgozik, és most bemutatta a legendás Z újabb generációját. A múltidéző újdonság kiváló formában van, de sajnos nem sokat fogunk látni belőle.

Nem elektromos és nem is hibrid a Nissan újdonsága, egy hagyományos recept szerint épült sportkocsi. A hátulján a Fairlady Z felirat olvasható, ezen a néven jelent meg az őse még a Datsun kínálatában, és ezt eleveníti fel a Z Proto, ami igazából nem is tanulmányautó, hanem egy olyan prototípus, ami akár ebben a formában gyártásba kerülhetne.

de a széles hátsó lámpák már a 300ZX-et idézik fel, míg a szögletes hűtőmaszk a 350Z-ről is származhatna. Az újdonság a Z minden szériájából továbbvisz valamit, és egyszerűen fantasztikusan néz ki.

1,85 méter széles és 1,31 méter magas, a kerekei 19 colosak. Az utastér kétüléses, a klasszikus vonalú műszerfalon 12,3 colos kijelző mutatja a számlapokat, középre is érintőképernyő került, de a klímát már hagyományos felületen kell kezelni.

A Nissan még nem sokat árult el a Z Proto műszaki felépítéséről, de a lényeg kiderült,

a biturbó V6-os motor hatfokozatú kézi sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Ha a gyártó palettájáról tippelnünk kellene a motorra, akkor az Infiniti Q60-ban is dolgozó 3 literes V6-os lehetne az, ami 405 lóerőre és 475 Nm nyomatékra képes.

a Nissannak nem érné meg a helyi emissziós normákhoz igazítani az autót. Ha a kereskedésekben nem is lesz ott, reméljük, hogy lesz, aki vállalja a kihívást, és importál magának a régi idők sportautóinak egyik utolsó képviselőjéből.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.