Fantasztikusan ütős lett a Honda NSX kistestvére
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagyszerű hibrid sportautó lett az új NSX, de bőven lenne még hely a Honda kínálatában egy kisebb modellnek is. Most elkészültek vele, és nemcsak fantasztikusan néz ki, de a paraméterei is ígéretesek. Már csak a valóságban is meg kellene építeni.

A retró formájú, mégis elektromos hajtású Sports EV Concept nem az egyetlen ötlet volt a Hondától, ha sportautóról van szó. A hibrid hajtású új NSX elképesztően jól sikerült, de szívesen vennénk egy megfizethetőbb sportgépet is a Hondától. Most el is készültek vele, de sajnos egyelőre csak a virtuális világban lehet vezetni. A Sports Vision Gran Turismo az azonos nevű videojátékhoz készült.

Pedig a formája láttán a valóságban is megállná a helyét. A jelek szerint az új NSX stílusa eggyel kisebb méretben is tökéletesen működik. Sőt, mivel koncepcióról van szó, ezért annál egy fokkal még vadabb is lett a Sports Vision Gran Turismo külalakja. Mindene megvan, ami egy igazi sportkocsinak kell, ezért szívesen megnéznénk élőben is, egy makett már készült hozzá.

Még a paramétereit is kitalálta a Honda, és azok is nagyon jól hangzanak. A hajtást egy kétliteres, turbós négyhengeresre bíznák, mint a Civic Type R esetében, de a motor itt már 410 lóerős teljesítmény leadására lenne képes 7500-as fordulatszámon. Mivel a tömegét 899 kilogrammra szorítanák le, ezért elképesztően jól gyorsulna a Sports Vision Gran Turismo.

Ilyen formával és ezekkel a számokkal még nagy siker lehetne belőle, ezért reméljük, hogy a Honda kaliforniai dizájnstúdiójának munkája nem marad meg a virtuális világban, és nemcsak megépíti, de gyártásba is küldi a japán márka.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.