A leghidegebb orosz tél sem jelenthet akadályt ennek a GAZ-ból épített lakóautónak, amit nemcsak elektromos fűtéssel, hanem fatüzelésű kályhával is felszereltek.

Nyizsnyij-Novgorodban, a Forward műhelyében építették ezt az expedíciós járművet, aminek az alapját a gorkiji autógyár teherautója, a GAZ Next adta. A duplakabinos változatot használták fel, az alvázára pedig saját felépítményt terveztek acélszerkezettel és üvegszálas anyagból készült egyedi karosszériaelemekkel.

A képek alapján steril, de funkcionális lakótérben majdnem minden megvan, ami egy lakóautóban kellhet,

kihajtható ágy, étkezőasztal, hűtőgép és rengeteg tárolóhely. Külön helyiség a fürdőszoba, amit egy zuhanyzóra és egy mosdós mellékhelységre osztottak fel. Az elektromos hálózat 220 voltos, a világítást energiatakarékos LED-ek látják el.

A lakóautót klímaberendezéssel és elektromos fűtéssel is felszerelték, de ha nem akarjuk lemeríteni a fedélzeti akkumulátort, akkor jó szolgálatot tehet a fatüzelésű kályha. A vasból készült kályhát tűzálló anyagokkal vették körbe, a kéményét a tetőn vezették ki.

Biztosan nagyon hangulatos lehet a téli tájban a tűz pattogását hallgatni a lakóautóban.

A műszaki tartalom nem változott, a 4,4 literes turbódízel 149 lóerőre és 490 Nm-re képes,

az erejét ötfokozatú kézi váltóval lehet beosztani, a kapcsolható összkerékhajtás mellett differenciálzár és felező is van az autóban. Az árát nem tudni, de egy GAZ Next biztosan kelleni fog hozzá, ami 3,2 millió rubelbe, azaz 14 millió forintnak megfelelő összegbe kerül.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Sebastien Loeb fantasztikus formában van, megnyerte a rali-világbajnokság hibrid korszakának első futamát