Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A tuningcégek szoktak olyan különkiadásokkal előjönni, mint amit a BMW mutatott be az X5 és X6 csúcsváltozatából. A Black Fire Edition csupa fekete kívül, vörössel lett megvadítva belül, 575 lóerős V8-asára pedig eddig sem volt panasz.

A modellek tomboló orgánumát és fejedelmi tekintélyét helyezi előtérbe az X5 M és X6 M legújabb kiadása a gyártó szerint, és valóban, ezekből eddig sem szenvedett hiányt a BMW két méretes szabadidő-terepjárója. De a Black Fire Edition egy lépéssel még tovább megy.

Mint már sejthetted, ezeken a különkiadásokon minden fekete. A fényezés a magyar keresztségben a fantom-feketemetál nevet kapta, de még a hűtőmaszk kerete, lamellája és a 21 colos kovácsolt BMW M könnyűfém kerekek is feketében pompáznak.

Belül nem hiányzik a fekete bőrkárpit, a zongoralakk betét és az antracit tetőkárpit, de itt azért nem minden fekete. A Black Fire Edition utasterében a tűzre a vörös bőrbetétek és a vörös cérnás szegés utal, hogy végképp sportos legyen a hangulat.

Az X5 M és X6 M egyébként is rombolóként tör előre, ezért a motoron tovább már nem változtattak. A 4,4 literes biturbó V8-as 575 lóerőt és 750 Nm-t állít csatasorba, amivel az összkerékhajtású monstrumok 4,2 másodperc alatt gyorsulnak százra.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.