Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Vissza a jövőbe sztárját többek között a fényezés nélküli rozsdamentes acél karosszériája teszi egyedivé. Mégis van, aki úgy gondolja, hogy lefesti a DeLoreant, amiből gyárilag is készült három színes prototípus.

Giugiaro ék alakú formája és a szárnyas ajtók mellett éppen a fényezés nélküli rozsdamentes acél karosszériája tette egyedivé a DeLoreant, amit mindenki a Vissza a jövőbe filmek időgépeként ismer. A sportkocsiból gyárilag sosem készült színre fényezett változat, de a DeLorean annak idején megbízott egy külső céget, hogy próbaként fessenek le három példányt.

A piros vevője nem érezte át a gyári prototípus jelentőségét, és lecsiszoltatta róla a festéket, a feketét nem sokkal később kékre festették, egyedül a sárga maradt meg a mai napig eredeti állapotában.

A képeken látható 1981-es gyártású fekete DeLorean tehát nem az eredeti, erre is később került a fényezés. Az egyik tulajdonosa jó ötletnek gondolta, hogy rózsaszínre festi, később ezért fújták le feketére, hogy eltakarják vele.

Pedig még alig futott, új kora óta hatezer mérföldet sem mentek vele, ami 10 ezernél is kevesebb kilométert jelent. 31 750 dollárért, azaz 9,5 millió forintnak megfelelő összegért vitték el egy aukción.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.