Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kanada nem az autómárkáiról ismert, de az amerikai országban is vannak kisszériás műhelyek, ahol olyan különlegességek készülnek, mint a Felino.

Antoine Bessette kanadai autóversenyző régi álma volt, hogy olyan szuperautót építsen, amiben a versenypályák izgalmát a közúton is átélheti. 2010-ben született az ötlete, ekkor fogtak hozzá a Felino tervezéséhez, ami még jó néhány évig eltartott. 2014-ben mutatták be a CB7-et, és három év telt el, mire átvette az első példányt a tulajdonosa. A közúton is használható változattal pedig csak mostanában lettek készen.

A Felino felépítése a versenyautókét követi, a csővázas szerkezetre kerülnek a szénszálas anyagból készült karosszériaelemek, amelyek igencsak feltűnő formát kaptak. A 4,19 méter hosszú, és csupán 114 centi magas sportkocsi ezzel üresen csak 1135 kilogrammot nyom még úgy is, hogy nem kicsi motor került bele.

amivel helye van a szuperautók közt. A legolcsóbb változat is 360 ezer dollárba kerül, de ha minden opciót beikszel a vevő, akkor ennek csaknem a duplája, 660 ezer dollár az ára.

Bessette pedig nem állt meg ennyinél, már tervezi a Felino még kiélezettebb változatát, amit várhatóan 2020-ban mutatnak be.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.