Nem szoktunk beszámolni autóbalesetekről, de ha egy limitált szériás, hárommillió eurót érő Ferrari sorsa a kérdés, akkor mégis kivételt teszünk. Már az Enzo műszaki mentését is érdekes nézni.

Senki nem szeretne szembesülni vele, hogy a szervizbe adott autóját a szerelő törte össze a próbaúton, és fokozottan igaz ez egy Ferrari Enzo tulajdonosára. A kétezres évek elején gyártott szuperautóból ugyanis összesen csak 400 példány készült, és lehet, hogy mostantól eggyel kevesebb járja majd az utakat.

Hollandiában történt a baleset, egyenes úton csapódott a fáknak a Ferrari, és ennek során két kereke is kiszakadt.

Nem nehéz kitalálni, hogyan sikerült így elintézni az Enzót, hiszen a 660 lóerős V12-es motorja a hátsó kerekeket hajtja, és a nyirkos úton elég a kelleténél jobban nyomni a gázt ahhoz, hogy megtörténjen a baj.

Már azt is érdekes nézni, hogyan próbálják a trélerre rakni a gurulni képtelen Ferrarit, amiből a Nordhollands Dagblad című lap információja szerint csak három darab fut Hollandiában. Ezt a példányt húsz éve 909 ezer euróért vásárolták, és ma ennek a háromszorosát éri, mégsem biztos, hogy megéri feltámasztani, ha egyáltalán fel lehet.

(Forrás: Nordhollands Dagblad)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, teljesen elektromos hajtású M-es modellt tesztel a BMW