A bevált recept szerint építette át a legújabb Ferrariját a német Novitec, az F8 Spider ennek megfelelően még izmosabb motort és még szélesebb sárvédőket kapott.

A Novitec munkája bizonyos szempontból kiszámíthatónak mondható, hiszen miután elkészülnek egy új modell tuningolt változatával, utána érkezik a kiszélesített N-Largo kivitel, majd ha az adott típusból roadster is létezik, akkor azt is átépítik. Most is ez történt, a legutóbb a Ferrari F8 Spider készült el a még szélesebb N-Largo kivitelben.

A szénszálas anyagból készült elemekkel az egyébként sem éppen keskeny Ferrari szélessége 15 centiméterrel nőtt, eléri a 2,11 métert.

Az biztos, hogy aki az elöl 21, hátul 22 colos Vossen kerekekre vigyázni szeretne, annak óvatosnak kell lennie a városi padkák között. Főleg azért, mert a futóművet 35 milliméterrel ültették le.

Ha már szétkapták, akkor a motort is izmosabbá varázsolták: a 3,9 literes biturbó V8-as teljesítményét 720-ról 818 lóerőre növelték,

a maximum nyomatéka több mint 900 Nm, amivel a Novitec Ferrarija 2,6 másodperc alatt gyorsul százra, 7,7 másodperc alatt a kétszázat is eléri, és 340 km/óra a végsebessége. Csak 15 példány készül belőle.

A hangja sem rossz, amit ebben a videóban hallgathatsz meg:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
2,5 másodperc alatt van százon ez a Porsche 911
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!