Mintha egy titkos Ferrari-prototípus lenne, pedig nem egészen erről van szó: a Kode 57 Enji igazából Ken Okuyama, a Ferrari Enzo formatervezőjének legújabb alkotása.

Messziről nézve egy sosem látott Ferrari-prototípusnak nézhetnénk, de a Kode 57 Enji neve is elárulja, hogy itt valami másról van szó. Ken Okuyama legújabb alkotása ez a kétüléses sportkocsi, ami nem véletlenül hasonlít a Ferrarikra. Ken ugyanis a kétezres években a Pininfarina formatervezőjeként dolgozott, és olyan mesterművek születését felügyelte, mint a Ferrari 599 GTB és a Ferrari Enzo, valamint olyan prototípusok is kerültek ki a keze alól, mint a Ferrari P4/5 és a Maserati Birdcage 75th.

A Pebble Beach-en leleplezett Kode 57 Enji sem minden előzmények nélküli, hiszen Okuyama egy korábbi prototípusát hasznosította újra hozzá. 2000-ben, a Pininfarina fennállásának hetvenedik évfordulójára készült a Rossa névre keresztelt tanulmányautó, egy Ferrari 550 Maranello felhasználásával, annak 5,4 literes, 485 lóerős V12-es motorjával. Ez a koncepció adta az inspirációt a Kode 57 Enji készítésekor, amelyet már 6 literes V12-es mozgat 611 lóerős teljesítménnyel. Egyelőre ez az egy készült belőle, de nem lehetetlen, hogy megrendelésre további példányokat szerelnek majd össze.

És ezt olvastad már?
Összeesküvést sejt az Alpine, amiért Alonso és Piastri is faképnél hagyta a csapatot