Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mintha egy titkos Ferrari-prototípus lenne, pedig nem egészen erről van szó: a Kode 57 Enji igazából Ken Okuyama, a Ferrari Enzo formatervezőjének legújabb alkotása.

Messziről nézve egy sosem látott Ferrari-prototípusnak nézhetnénk, de a Kode 57 Enji neve is elárulja, hogy itt valami másról van szó. Ken Okuyama legújabb alkotása ez a kétüléses sportkocsi, ami nem véletlenül hasonlít a Ferrarikra. Ken ugyanis a kétezres években a Pininfarina formatervezőjeként dolgozott, és olyan mesterművek születését felügyelte, mint a Ferrari 599 GTB és a Ferrari Enzo, valamint olyan prototípusok is kerültek ki a keze alól, mint a Ferrari P4/5 és a Maserati Birdcage 75th.

A Pebble Beach-en leleplezett Kode 57 Enji sem minden előzmények nélküli, hiszen Okuyama egy korábbi prototípusát hasznosította újra hozzá. 2000-ben, a Pininfarina fennállásának hetvenedik évfordulójára készült a Rossa névre keresztelt tanulmányautó, egy Ferrari 550 Maranello felhasználásával, annak 5,4 literes, 485 lóerős V12-es motorjával. Ez a koncepció adta az inspirációt a Kode 57 Enji készítésekor, amelyet már 6 literes V12-es mozgat 611 lóerős teljesítménnyel. Egyelőre ez az egy készült belőle, de nem lehetetlen, hogy megrendelésre további példányokat szerelnek majd össze.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.