Hamarosan kalapács alá kerül a leghíresebb 250 GT California, amely nem is igazi Ferrari.

A sors iróniája, hogy az egyik leghíresebb Ferrari nem is Ferrari, ugyanis a film producerei időben felismerték, hogy elég nehéz úgy filmet forgatni, ha a teljes büdzsét egy autóra költik el (a mozi költségvetése mai áron számolva úgy 12 millió dollár volt, tehát majdnem pontosan annyiba került, amennyit a legdrágább 250 GT Californiáért fizettek).

Itt jött képbe a Modena Design stúdió, amiről annyit érdemes tudni, hogy később azért kellett bezárniuk a boltot, mert a túlságosan élethű Ferrari replikáik miatt kaptak a nyakukba egy kiadós pert az olaszoktól. A filmhez legyártottak három tökéletes 250 GT California replikát, amelyek közül az úgynevezett hero carba, vagyis a normális jelenetekhez használt autóba (ezt árverezik most el) a Ford Mustang 500 lóerős V8-as motorja került.

Mindent egybevetve tehát egy nagyon jó autót alkottak, amelynek az egyetlen problémája, hogy nem Maranellóban készült. Ez viszont valószínűleg az autó kikiáltási árán is meglátszik majd, tehát biztosan nem csinál rossz üzletet, aki elviszi.

És ezt olvastad már?
Ilyen lenne, ha Olaszország legnagyobb autógyártója is beszállna az F1-be