Az egyterűek ősének tartott Fiatot 15 millió forintnak megfelelő pénzért hirdették az Ebayen, és még az is lehet, hogy valaki tényleg megvette ennyiért.

Ennyit, vagyis nagyjából 15 millió forintot kért ugyanis annak az – egyébként gyönyörűen felújított – Multiplának a tulajdonosa, aki nemrég még az Ebayen hirdette az egyterű autók előhírnökének is tartott olasz kocsit. Hogy azóta mi történhetett, arról lövésünk sincs, két dolog viszont biztos: 1.: a kaliforniai tulaj lezárta az oldalon futó aukciót, 2.: ennyi pénzért tuti nem sikerült elpasszolnia a kocsit. Ha mégis talált valakit, aki hajlandó volt ekkora összeget fizetni neki az ’58-as Multipláért, akkor viszont minden elismerésünk; feltehetőleg egy korszakos marketingzsenivel állunk szemben.

A képek alapján annyit azért megállapíthatunk, a Fiat egyterűinek dizájnja az elmúlt ötven évben sajnos nem jó irányba haladt, mi például még mindig kicsit szívesebben adnánk oda egy lakás árát a Multipláért, mint mondjuk két kakaós csiga árát a legújabb 500XL-ért.

 

És ezt olvastad már?
Visszakaphatja versenyigazgatói posztját a Hamilton vesztét okozó Michael Masi