Fizetnél egymillió dollárt az egyik első Tesláért?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Befektetésnek ajánlja az eladó a Tesla egyik első prototípusát, ami ugyan tényleg kiváló állapotban van, de vajon mi kerül rajta egymillió dollárba? Megvan rá a válasz.

Ma már a Tesláról mindenkinek a fantasztikus Model S jut az eszébe, de az amerikai gyártó története igazából ezzel a helyes kis sportkocsival kezdődött. A Tesla Roadster valójában nem más, mint egy Lotus, alaposan átdolgozva, természetesen elektromos hajtással. 2007-től 2010-ig készült összesen 2450 példányban, tehát

Pontosan 1 000 032 dollárba kerül az eBayen ez a Roadster, az egyik legelső Tesla, amely valaha készült. A harminckettedik darab abból a 33 prototípusból, ami hivatalosan sosem került forgalomba, néhányat töréstesztnek vetettek alá, másokat bezúzták. A #32-es egy tökéletesen működő példány, amit marketingcélokra használtak, majd végül mégis eladósorba került.

Még 30 ezer kilométert sem futott, tökéletes állapotban van, a szervizkönyvét is vezették a karbantartásokról. Jár hozzá a gyári keménytető és vászontető, a fedélzeti és a garázsba szerelhető fali töltő is. De ennyi pénz akkor is rengeteg érte. Az eladó azonban megmagyarázza, miért kéri a csillagászati összeget. Át is adjuk neki a szót:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.