Földgázzal is megy a hibrid Škoda
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még nem volt hibrid modellje a Škodának, és most nemcsak bemutatták az elsőt, de a prototípus rögtön újítást hoz a piacra. A környezettudatos autózás kétféle módját kombinálták azzal, hogy a Vision X egy olyan hibrid autó, amit földgázzal is lehet tankolni.

Ha nem kérsz a dízelekből, és az elektromos autók számodra még túl nagy kompromisszumot jelentenek, akkor két út áll előtted, ha környezettudatosan szeretnél autózni: a hibrid vagy a földgázüzemű autó. Korábban még senkinek nem jutott eszébe, hogy ezt a kettőt kombinálja, de a Škoda most megcsinálta, igaz, egyelőre prototípusként. A Vision X azért is érdekes, mert a márka harmadik crossover modelljének előzetese is egyben.

4,26 méteres hosszával az újdonság a Karoq és a Kodiaq kistestvére, ami a formájára is igaz, az osztott fényszórók közül a felső a menetfény, az alsó a főfényszóró, de már az is teljesen LED-es, a hátsó lámpák pedig kristályhatásúak. A külsőt 20 colos kerekekkel és élénk fényezéssel tették fiatalossá, és a 380 literes csomagtartó is jónak mondható ahhoz képest, hogy az akkumulátornak és két gáztartálynak is helyet kellett találni.

A hibrid Škoda első kerekeit az 1.5 TSI mozgatja 130 lóerővel és 200 Nm nyomatékkal, ami CNG üzeműre alakítottak, míg a hátsó kerekeket a 48 voltos elektromos rendszerről táplált, 70 Nm nyomatékra képes elektromotor forgatja. Az autó képes csak az első, csak a hátsó, vagy mind a négy kerék hajtására, amivel elég sokoldalúvá teszi a kompakt crossovert. A csomagtérben pedig ott van két elektromos gördeszka, amivel leparkolás után eljuthatsz a célodhoz.

Még csak tanulmányautó a Vision X, amire az utastér futurisztikus stílusú berendezése is utal, de nem nehéz belelátni a formájába, hogy a Škoda egy nagyon hasonló, a Seat Arona testvéreként érkező kiskategóriás crossoverrel bővíti a kínálatát a Karoq és a Kodiaq mellett, ami akár ilyen gázüzemű hibrid is lehet. A márka első hibridje pedig 2019-ben jön, méghozzá a Superb konnektorról tölthető változata lesz az.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.