Ha nem lenne híres tulajdonosa, akkor is megakadna a szemünk ezen az egyedire épített Fordon, de ezt a Broncót éppen egy Forma–1-es világbajnok gyűjteményéből lehet megszerezni.

Jenson Button nem most kezdte az autógyűjteménye lecserélését, hiszen már augusztusban meghirdette a garázsában álló gyönyörű Porsche 911 Turbót. Most egy klasszikus terepjárón volt a sor, ami az új generáció megjelenése óta még inkább felkapott lett, és ennek a példánynak az értékét tovább növeli, hogy F1-es világbajnok volt az előző tulajdonosa.

Button autója nem széria, hanem egy igényesen átépített példány. A 4,9 literes V8-as motorját modernebb befecskendezéssel látták el, a futóművét megemelték, szervózott kormányművel és Bilstein lengéscsillapítóval szerelték fel.

A Bronco dögösebb is lett a 17 colos kerekekkel, a sötétkék fényezéshez pedig jól illenek a piros betétek.

A krémszínű bőrüléses Bronco használhatóságát nagyban korlátozza, hogy nincs rendes teteje, csak egy vékony vászontetőt lehet kifeszíteni a bukókeretre, ami inkább csak arra jó, hogy ne kapj napszúrást.

Nem is tudnánk elképzelni a hazai utakon, sokkal inkább a kaliforniai partokat járnánk vele.

Ki tudja, lehet, hogy Button is éppen erre használta.

Button terepjáróját a Collecting Cars kínálja, és az aukción jelenleg 90 500 dollárnál tart a licit, ami több mint 28 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Rövidebb lesz az idei F1-es szezon
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!