Új arccal és erősebb motorral itt az átfésült Ford Fiesta

A naptár szerint is itt volt az ideje a Fiesta ráncfelvarrásának, a Ford többek között új fényszóróval és egy erősebb motorral tette érdekesebbé a kisautóját.

2016-ban jelent meg, és a következő évtől kapható a Fiesta hetedik generációja, ezért a naptár szerint is itt volt az ideje egy alaposabb ráncfelvarrásnak. A Ford elég jól eltalálta a kisautóját, ezért nem kellett változtatni az alapokon, de részleteiben azért tud újat mutatni a Fiesta, ami még mindig a legtöbb élményt adó modellnek számít a kategóriájában.

A modellfrissítés legfeltűnőbb része az új orr, amelyen a fényszórók alapból is LED-esek,

felárért pedig már a nagyobb kategóriákból ismerős mátrixfényszóró is elérhető, ez képes a szembejövő vakítása nélkül tartani a távfényt. Új a nagyobb hűtőmaszk, aminek a közepére került a Ford-embléma, és újak a sötétebb hátsó lámpák is.

A Fiesta kínálata továbbra is széles, az alapmodelleken kívül elérhető marad a sportos ST-Line, a szabadidős Active és az abszolút csúcsmodell, az izmos ST is. A választékba hétféle új kerék és két újabb fényezés érkezett, a Vignale rendelhető csomag lett,

A motorkínálat ismerősen indul, a háromhengeres 1.0 Ecoboost 100 és 125 lóerővel választható, az utóbbihoz 48 voltos mild hibrid rendszer és hétfokozatú duplakuplungos váltó is kérhető.

A 200 lóerős ST maximum nyomatéka pedig 290-ről 320 Nm-re nőtt.

ami opcióként kérhető a hagyományos számlapok helyett. A Fiesta biztonsági felszereltsége eddig is példásan teljes volt, ez most a rossz irányban haladásra figyelmeztető rendszerrel bővült.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.