Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagyszerű emléket állítottak a Ford GT ötven évvel ezelőtti Le Mans-i emlékének azzal a burkolattal, amitől az utcai sportkocsi is úgy néz ki, mintha most jött volna a versenypályáról.

Bruce McLaren és Chris Amon éppen ötven évvel ezelőtt, 1966-ban aratott győzelmet Le Mans-ban a 24 órás futamon a Ford GT40-nel, és ennek emlékére idén a Fordnál minden a GT-ről szólt, többek között még az év vége előtt elkezdték az új generáció gyártását.

De máshol is őrizték a legendás győzelem emlékét, méghozzá egészen szokatlan módon. A stockholmi WrapZone legújabb munkája egy utcai Ford GT, olyan fóliával beborítva, ami nemcsak az eredeti, Gulf mintás versenyautó pontos mása, de úgy is néz ki vele az autó, mintha most jött volna a versenypályáról. Sérülésekkel, gumicsíkokkal, repedésekkel együtt.

Pedig a megviselt külső mögött még izmosabb belső rejlik. Ha már hozzányúltak, akkor a dupla turbós motor teljesítményét 550-ről a két és félszeresére, 1350 lóerőre növelték. A legendás ősét idéző Ford GT végsebessége ezzel elméletben eléri a 430 km/órát, bár arról nem szólt a hír, hogy a valóságban is kipróbálták-e már ezt a tempót vele.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.